top of page

Avon



1príbeh=1$ neziskovým organizáciám po celom svete podporujúce ženy


ŽENA... slovo, ktoré denne skloňujeme v tisíc podobách, tisíce rôznych príbehov zažívajú ženy každučký deň. Šťastie, lásku, materstvo, zdravie, chorobu, nenávisť, opovrhnutie, zlobu. Dajme silu svojím príbehom vyburcovať ženy k odvahe nájsť samú seba a žiť naplno svoj život v kruhu svojich milovaných


Môj príbeh


Svet je modrý ako POMERANČ.

Vetu ktorú som 1x vyslovila keď som mala sladkých 17 rokov. Presne si pamätám na zhovievavé pohľady v očiach môjho okolia. No moja maminka bola tak úžasná a dala mi napísať toto moje novoobjavené krédo na tortu k mojim 18 narodeninám.


Dnes, keď mám 51 rokov a túto vetu, ktorá ma sprevádza životom vyslovím nahlas... už nevidím zhovievavé pohľady, už vidím otázniky, rozpaky v očiach okolia. Áno povedať...“Svet je modrý ako pomeranč“ je rozporuplné, prekvapujúce, nenapodobiteľné. Pomeranč je predsa oranžový si povie väčšina z Vás. Pre mňa je modrý... No on je presne taký,taký ako ho vidíte Vy. Má tisíc farieb, tak ako ktorákoľvek z Nás má tisíc príbehov, ktoré by mohla vyrozprávať ako svoj životný príbeh, ten ktorý je pre ňu dôležitý. Deti, partner, zdravie, rodina to všetko je tak pravdivé klišé, ktoré je pre každú z nás posvätné. Ale... ,aby sme mohli byť nielen fyzicky, ale aj mentálne zdravé ženy, fungujúce naplno pre všetky tieto dôležité klišé, som presvedčená, že musíme mať svoj vlastný svet v ktorom sa realizujeme, plníme si svoje sny, túžby, predsavzatia...


Mojím svetom je svet, ktorý sa dotýka koruny krásy ženy. Vždy som túžila sa stať modistkou. Ženou, ktorá vyrába klobúky, vlasové ozdoby pre ženy. Doplnky, ktoré boli a sú pýchou ženy. Dávajú jej eleganciu, gráciu, vznešenosť... jednoducho ženskosť. Jedinečne a nenapodobiteľne podčiarknu jej krásu, jej fluidum, jej jedinečnosť samej seba. Cez moju tvorbu učím opäť ženy, aby sa cítili krásne, spokojné a predovšetkým milované.


Dlho som naberala odvahu vôbec sa vážne zaoberať touto myšlienkou. Potom som dlho hľadala školu, nejaký workshop, vôbec niekoho kto toto staré remeslo ešte vykonáva. Nakoniec som majsterku modistku našla až v Prahe... A do konca života nezabudnem na okamih, kedy som sedela v jej ateliéri a so sklonenou hlavou pichala do môjho prvého klobúku. Lícami mi stekali obrovské slzy šťastia, že som nabrala odvahu a išla za svojím snom, z ktorého sa začal odvíjať môj ďalší príbeh. Ubehli tri roky a ja vytváram klobúky, party, čelenky. Dokonca sa mi podarilo urobiť aj štyri módne prehliadky s mojimi výtvormi. Mala som tú česť sa odprezentovať na prehliadke klobúkov Very British v Čechách a spoločne so svojou kamarátkou Peťou sme vytvorili unikátny kalendár na rok 2021 s našou tvorbou, ktorého celý výťažok sme venovali postihnutému chlapčekovi a malým dievčatkám tanečnej skupiny. Tak aby to bolo vyvážené, ako by mal byť vyvážený aj život... v dobrom aj v zlom, v chorobe aj v zdraví..


Vnímam, že svojím príbehom robím život plnohodnotnejší, krajší, nielen sebe, ale aj ženám, dievčatám, ktoré nosia moje diela, ktoré sú súčasťou mojich /našich projektov. Ženy, ktoré si naplno uvedomujú silu svojej osobnosti, krásu, ženskosť, silu, energiu a rozdávajú ju ďalej.


Takže ja osobne vnímam... Modrý pomeranč je unikát, ktorý si musíte každá sama vytvoriť, tak aby ste boli každá jedna unikátna, jedinečná. Taká, ktorá by mala všetkým naokolo ukázať čím je, a čo jej duša cíti.


Skláňam klobúk pred Vami všetkými, ktoré ste nabrali odvahu, silu, ktoré ste siahli na svoje dno, ktoré ste dokázali vstať, ktoré ste dokázali vyjsť zo svojej zóny komfortnosti a žiť naplno svoj príbeh. Všetkým Nám držím palce, tak ako som to napísala... aby sme boli zdravé, šťastné, spokojné a milované.


https://www.watchmenow.avon.com/


bottom of page